top of page

Scoliyoga is opgericht met een speciale focus op het voorkomen van operaties voor zowel kinderen als volwassenen met scoliose. Onze benadering omvat zowel Aerialdoek yoga als Pralaya yoga, die beide gericht zijn op het strekken en verlengen van de wervelkolom, waardoor "kissing ribs" (inzakking van ribbenkast naar heup) kan worden voorkomen. Zelfs na een operatie biedt Pralaya yoga mogelijkheden om de spieren rondom de wervelkolom te versterken. Sterke beenspieren dragen bij aan een krachtige onderrug en een sterke rug in het algemeen.

ARIAL DOEK YOGA

Bij Aerialdoek yoga kun je zelfs ondersteboven hangen, waardoor de wervelkolom wordt uitgerekt en de luchtwegen meer ruimte krijgen. Dit kan bijzonder gunstig zijn voor mensen met scoliose. Terwijl je met je hoofd naar beneden hangt, kun je verschillende poses aannemen, zoals torsies van links naar het midden en van rechts naar het midden. Je kunt heerlijk blijven hangen met je handen op de grond, wat een unieke ervaring biedt. In het Aerialdoek kun je bijna alle poses met een gestrekte rug uitvoeren, inclusief boomhouding en neerwaartse hond.

PRALAYA YOGA

Pralaya yoga richt zich op het uitrekken van de wervelkolom en het hele lichaam, terwijl je tegelijkertijd spierversterkende oefeningen voor armen en benen uitvoert. Deze praktijk versterkt niet alleen je buikspieren, maar je hele lichaam. Het is een heerlijke vorm van yoga, zowel voor mensen met scoliose als voor degenen zonder deze aandoening. Kom en ervaar de voordelen van Scoliyoga, waar we streven naar een gezondere, sterkere wervelkolom en een evenwichtiger lichaam voor iedereen.

bottom of page